Panowie trzeba rozwijać stronę. Jak na pewno wiecie teraz prawie nikt się nią nie interesuje. Jest tak dlatego, że Dark Colony jest grą starą i zapomnianą, więc nie możemy zrobić wiele, by przyciągnąć nowych graczy. Trzeba więc iść inną drogą. Musimy stworzyć stronę o starych grach. O grach takich jak Dark Colony, Majesty, Original War, czy Arcanum. Nie musimy robić wszystkiego sami. Możemy połączyć się z innymi małymi stronami. W ten sposób stworzymy sanktuarium dla starych gier. Jestem pewien, że wielu z was może pomóc w tworzeniu takiej strony, dlatego proszę was, żebyście powiedzieli w czym możecie pomóc. Gdy już zaczniemy prace przyłączą się do nas inni. Możemy stworzyć wielki serwis o setkach gier, ale najpierw musimy zrobić pierwszy krok, a one są najtrudniejsze.
Walcz gdy nie widać celu...
Walcz gdy przyjaciół niewielu...
Walcz kiedy świat się wali...
Walcz gdy wrogowie wytrwali...
Walcz gdy nie masz już siły...
Walcz kiedy los ci niemiły...
Walcz kiedy utną ci dłonie...
Walcz gdy przebiją twe skronie...
Walcz kiedy krew się leje...
Walcz gdy krok twój się chwieje...
Walcz bez życia obawy ...
Walcz dla ojczyzny chwały...
1 głos za, 1 przeciw.
Fakt, DC jest stare. Fakt, nowych nie przyciągniesz. ale nie ma po co robić z tego jakiegoś internetowego molocha. Nie mam nic przeciwko współpracowaniu z innymi czy pisaniu recenzji gier podobnych oraz omawianiu ich na forum, ale celem tego sajtu nie jest bycie Polską Abandonią, a miejscem, gdzie ludzie czujący sentyment do DC mogą razem pograć, powspominać i pomodować. Fuzja czy konkurowanie z portalami pokroju stare-gry.com nie ma sensu, jesteśmy jednym z wielu tematycznych for i dobrze jest jak jest. A ze stoi wszystko w miejscu - mi też się nie podoba, ale już tak jest, że jak nas mało, to każdy robić chce, a nikomu się nie chce i nikt nikogo nie pogania. Podsumowując - ja rozwój strony widzę inaczej
Bardziej się rozwinąć nie możemy. Z punktu w którym jesteśmy można się tylko cofać. To tak jak z powozami. Możesz wyhodować lepsze konie i zbudować lepszy powóz, ale żeby naprawdę zwiększyć szybkość musisz stworzyć samochód.
Do niczego cię nie zmuszam. Możesz nic nie robić. To twoja decyzja.
Walcz gdy nie widać celu...
Walcz gdy przyjaciół niewielu...
Walcz kiedy świat się wali...
Walcz gdy wrogowie wytrwali...
Walcz gdy nie masz już siły...
Walcz kiedy los ci niemiły...
Walcz kiedy utną ci dłonie...
Walcz gdy przebiją twe skronie...
Walcz kiedy krew się leje...
Walcz gdy krok twój się chwieje...
Walcz bez życia obawy ...
Walcz dla ojczyzny chwały...
ja mogłbym wziąć na siebie sekcje np sudden strike wraz z dejwidem. Prawda jest taka, ze strona jest martwa. Jedynie w ostatnim czasie brazyliany starają się do nas podłączyć, ale wiadomo co z tego wychodzi jak do tej pory. Coś tam sie na pewno gra na hamaku, ale trudno mowic tu o jakimś wielkim ruchu ludności.
Uważam, że po przyłączeniu kilku sekcji stronka stałaby się bardziej atrakcyjna i z pewnością częsciej odwiedzana.. ale jak zawsze są dwie strony medalu, która dostrzegł juz doskonale Mcin, którego nie bede juz przedrzeĽniał, gdyz chyba wyczerpał temat.
Mcin to zapewne stara gwardia i siedzi tu tylko dlatego, ze kocha tą grę, dlatego woli zostać przy swoim.
mnie osobiscie przestało jarać dark colony, bo nie jestem w tym jakimś mistrzem, a komu nie znudziloby się ciągle przegrywanie z Komando, Davidem, Marsem (itd) ?
obecnie laczy mnie z Dark Colony jedynie dziwne, ale jednoczesnie bardzo miłe wspomnienia, bo chyba kazdy z nas w dzieciństwie "srał w portki" ze strachu i nie mógł przemóc się, by przejść gierkę. ( choć ostatnio mi się to udało i juz sie nie bałem! teraz została mi tylko jedna gierka, ktorej nie potrafie ogarnąć - mianowicie Wolfenstein : Return to castle wolfenstein - nie dość, ze ryje mi psyche, to jeszcze nie potrafię pokonać tych zasranych tuneli z truposzami, bo ciagle brakuje amunicji..
ale co się odwlecze, to nie uciecze jak mówią, więc i na ta gierke przyjdzie pora, gdy dodam ją do kolekcji ukończonych gier ;D )
Oczywiscie, nie mnie decydować o losach tej stronki, ale chetnie nadałbym jej troche zycia
ozi_ns10/09/2023 00:07 spróbuj na nowo wgrać grę. Zaliczyłem plansze 3 razy każdorazowo zmieniając taktykę i żdnego błedu.
ozi_ns10/09/2023 00:05 Jedyne co wtedy ma miejsce to zmiana pory dnia. w tej misji skrypty są tylko na podstawie czasu wiec twoje działania nie mogą powodować błedu.
maranta05/09/2023 18:34 Lol... jak dropbox to zrobił XD