Autor |
RE: Ktoś napisze pomoc do kampani?? |
zemus
Użytkownik
TROOPER
Miejscowość: krakow
Data rejestracji: 21.12.08 |
Dodane dnia 24-12-2008 22:09 |
|
|
Ja przeszedlem pierwsze 10 misji - jak bede mial czas to zrobie ja dla tylu ile dalem rade tylko jak bys Maranta dal mi mozliwosc tworzenia nowych temetow bez koniecznosci spamowania do 20 postow to bylbym wdzieczny ;S
Edytowane przez zemus dnia 24-12-2008 22:10 |
|
Autor |
zemus
Użytkownik
TROOPER
Miejscowość: krakow
Data rejestracji: 21.12.08 |
Dodane dnia 25-12-2008 11:10 |
|
|
A jeszcze Maranta powiem Ci, że miałem niby z początku fajny pomysł troche oszukania gry by storzyc jakąkolwiek mapkę w grze poprzez otworzenie dowolnej mapki z gry i usunieciu poprzednich elementów i wstawienia własnych - na wszelki wypadek wcześniej skopiowałem sobie plik ze wszystkim mapkami. Ale po godzinie roboty gdy już myślałem, że wszystko będzie śmigać mapa po odpaleniu jest dokładnie taka sama jak przed wszystkimi wprowadzonymi zmianami. Jakaś lipa - już pisałem chyba wcześniej, że mam problem z tworzeniem mapek , bo po ich otwarciu wyżuca odrazu do pulpitu. I jeszcze jedno: co dokładnie miano na myśli pisząc przy edytorze do DC, że wersja zawiera bugi? Moim pierwszym spostrzeżeniem do edytora DC to to, że brakuje połowy elemetów... A ja akurat lubie się bawić w takie sprawy i może mógłbym stworzyć jakiś zestaw mapek jakby pod nową kampanię... |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Miejscowość: Bydgoszcz
Data rejestracji: 17.07.08 |
Dodane dnia 25-12-2008 13:49 |
|
|
Ten edytor jest oryginalny ja go nie robilem i jest jaki jest. Sam musialem sie niezle napocic by go poznac Mielem napisac pomoc do niego i zapomnialem teraz bede musial se wszystko przypomniec. |
|
Autor |
Atlantis
Użytkownik
CAPTAIN
Data rejestracji: 22.12.08 |
Dodane dnia 25-12-2008 16:51 |
|
|
Kiedyś jak się bawiłem DC to rozgryzłem wiele rzeczy. Sam tworzyłem kampanie, triggery, komunikaty, zmianiałem jednostki, życie ich własności itp... testowałem i działało fajnie. Nawet pozapisywałem sobie notatki xD, tylko musiałbym je poszukać bo robiłem to w roku chyba 2000 czy 2002 więc wieki temu...
Edytor sam w sobie jest taki sobie, ale da się z niego zrobić dobry tool, trzeba tylko uważać bo dość często się kraszuje, przynajmniej u mnie tak było.
Dziś instalnąłem DC na nowo, powrót do przeszłości |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 25-12-2008 17:50 |
|
|
No ja też trochę pokombinowałem z DC. Umiem zmieniać to i owo ale nie wszystko. Najgorzej jest z grafiką bo nie da się jej niczym otworzyć może ty wiesz czym się da?? |
|
Autor |
Atlantis
Użytkownik
CAPTAIN
Data rejestracji: 22.12.08 |
Dodane dnia 25-12-2008 23:39 |
|
|
Grafika to niby zwykłe spritey, ale chyba kodowane dlatego nie da się ich otworzyć, animacje postaci otwarte w notatniku wyglądają na logiczny ciąg, podobnie ze zwykłymi SPR... Nie znalazłem jeszcze nic co by mogło otworzyć ichne pliki. |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 26-12-2008 00:22 |
|
|