Autor |
"Mój pierwszy raz" |
Malar
Użytkownik
TROOPER
Data rejestracji: 29.04.09 |
Dodane dnia 29-04-2009 21:14 |
|
|
Właśnie nie ma co ukrywać że DC to gra którą znają głównie pierwsze pokolenia polskich graczy. Więc jakie było wasze pierwsze doświadczenie z grą?
Moje w wieku 8 lat. Cholera jak się było dzieciakiem to intro potrafiło przysporzyć 2 dni bezsenności. Potem zdobyłem pełną wersję na PC w CDA. Dzięki Bogu mam ją do dziś. Problem mam tylko taki że nie mogę zdobyć działającego Council Wars, widziałem tylko intro i poza tym niewiele wiem o co chodzi.
Grę przelazłem właściwie ze 2 lata temu dopiero bo nigdy nie mogłem się zmotywować żeby przysiąść jeden cały dzień lub dwa i wytłuc szare ludziki co do jednego, no ale nie było w zasadzie ciężko. Teraz jak działa ta strona to mam nadzieję że w końcu spróbuję się w multi.
"Naprzód małpy! Macie zamiar żyć wiecznie?"
- bezimienny sierżant dowodzący plutonem, 1918 r. |
|
Autor |
RE: "Mój pierwszy raz" |
Krwawy5
Użytkownik
MAJOR
Miejscowość: Pulawy
Data rejestracji: 07.03.09 |
Dodane dnia 29-04-2009 22:25 |
|
|
Historia prawie taka jak moja ale mozna powiedziec ze w dc zaczolem grac jak mialem 5 lat ;p PzD ;]
==========================================
|Dc Pl MOD|
<.|......>10%
Przerwa
|Rozpracowanie *.spr|
<..|.....>20% Wznowienie Prac |
|
Autor |
ozi_ns
Użytkownik
SQUAD
COLONEL
Miejscowość: Nowy Sącz
Data rejestracji: 03.02.09 |
Dodane dnia 29-04-2009 22:32 |
|
|
Ja pierwszy raz grałem zaraz po kupieniu CD-Action dokładnie w dzień wydania magazynu |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Miejscowość: Bydgoszcz
Data rejestracji: 17.07.08 |
Dodane dnia 29-04-2009 23:02 |
|
|
Ja DC dostałem w swoje ręce chyba w 2002 roku (wiek 11 lat). Do tej pory grałem dzień w dzień w RA2 (rozwalałem 7 brutali) i jak zobaczyłem DC to byłem zawiedziony. Jednak z czasem spodobała mi się ta gra do tego stopnia, że do dzisiaj w nią gram. Z resztą lubię stare gry tak samo jak nowe i nie widzę powodów by negować je za kiepską grafe czy muzykę. Moją pierwszą strategią był chyba WarWind(demo) i Settlers II(demo). Potem przyszedł czas na WarCrafta 1 i 2, RA1, AoE1 oraz RTS wszechczasów Total Annihilation! Potem jak dostałem komputer ciągle grałem w TA, RA2, Tiberian Sun, StarCraft, Age of mythology, Disciples 1 i 2, Twierdza, Sudden Strike 1 i 2 i 3, Generals + ZH, Dungeon Keeper, Anno 1602 i 1503, Battler Realms, Settlers 3 i 4 i X, Cultures 2, Praetorians, Wojna o pierścień, Home World 2, Europa Universalis 1 i 2, S.W.I.N.E., Empire Earth 1 i 2, Outlive, Heroes of annihilated empire, CIV 1-4, Majesty, i inne (to są same strategie grałem też w inne gry) |
|
Autor |
ozi_ns
Użytkownik
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 29-04-2009 23:15 |
|
|
maranta dosłownie jak bym o sobie czytał dokładnie te same tytuły WIEMY CO DOBRE
|
|
Autor |
Krwawy5
Użytkownik
MAJOR
Dodane dnia 30-04-2009 07:46 |
|
|
Maranta ja w polowe tych gier (co napisales) Gralem i Gram np. Empire Earth 2 ;]
|Dc Pl MOD|
<.|......>10%
Przerwa
|Rozpracowanie *.spr|
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 30-04-2009 09:26 |
|
|
To nie wszystkie Teraz reszta: The Moon Project, Company of Heroes+OF, Oryginal War!!!, Corsairs, Cossack 1 i 2, Blitzkrieg, prawie cała seria c&c, Dune, Emperor, Faraon, Glest, Polanie, Real War, TA Spring, Tzar, Supreme Commander, Warhammer 40K, Warlords Battlecry II, WarZone, "Z", World in Conflict, Zeus Pan olimpu itp., Battle Isle, Imperiu Galactica!!! i pewnie jeszcze trochę. Kurde sporo tego Ale w sumie gram dość sporo więc taka lista Znacie jakieś fajne tytuły których nie podałem to napiszcie |
|
Autor |
Krwawy5
Użytkownik
MAJOR
Dodane dnia 30-04-2009 21:16 |
|
|
the moon project to chyba taki jakby samodzielny dodatek do Earth 2150 ;].Warhammera 40 000 nadal gram ;].A Real War To tez cudo na ktore duzzzo czaasu poswiecilem :}
|Dc Pl MOD|
<.|......>10%
Przerwa
|Rozpracowanie *.spr|
|
Autor |
ozi_ns
Użytkownik
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 30-04-2009 22:56 |
|
|
wszystkie tytuły powyżej to cuda warte polecenia |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 30-04-2009 23:14 |
|
|
Wiem A macie jakieś cudeńka? Nie muszą być zanane i wypas. Coś co was wkręciło. Ja polecam szczególnie grę Oryginal War, która ma najlepszą fabułę z jaką się do teraz spotkałem W wersji polskiej to po prostu sama przyjemość |
|