Cześć Misie!
Mam problem, otóż taki, jak rozgrywma potyczke to po paru minutach siada mi grafika, kolory z normalnych zmieniają się na jaskrawe i nie idzie grać, nie wiem o co chodzi i nie wiem jak temu zaradzić, jeśli chodzi o karte graficzną to mam NVIDIA GeForce 8600M GS
A i mogę tylko uruchamiać grę poprzez dc.exe bo dc16.exe mi się zacina po ekranie loading i w kółko zaczyna się dĽwięk od intro.
Mam patcha i używam dc-fixa.
System windows 7 ultimate 64, directx pisze że 11stka, tak próbowałem na początku swojej potyczki z problemami z DC.
Właśnie nie wiem jak do końca zrobić żeby mi dc16.exe dobrze chodziło, nie mogłem zainstalować DC na kompie tylko zgrałem pliki z płyty cd, co do uruchamiania bez patcha z samej płyty to bez używania dc-fixa to nie chodziło ale nie próbowałem z odpalonym, postaram się to zrobić jak wróce do domu bo nie daję mi to spokoju że podczas rozgrywki cała gra się psuje i urok pryska:/
Ogólnie odradzam odpalanie starych gier na pełnym ekranie, na nowych komputerach.. Chodzi o kwestie techniczne s skrócie mówiąc radzenia sobie danej gry ze stratą 'focus-a' - aktywności okna aplikacji.. Problem jaki opisujesz - zmiana palety barw po kilku minutach gry możę być tym spowodowany, wystarczy, że jakaś aplikacja działająca w tle stanie się aktywna na chwile i już będą wspomniane problemy, oczywiście problem może wynikać z czegoś innego. Kolejna sprawa przy starych grach, jak chcesz grać na pełnym ekranie to możesz posprawdzać czy będą problemy przy ustawieniu głębi kolorów w systemie na odpowiednią dla wersji dc:
dc.exe - 8 bitów, 256 kolorów
dc16.exe - 16 bitów...
i nie poprzez tryb zgodności, tylko ręczne ustawienie tego we właściwośiach, tudzież, opcjach karty graficznej..
Przykładowo ja na win7 odpalam dc w oknie, bez płytki, wchodzę na multi, dopiero wkładam cd/montuje obraz z płytą i mogę normalnie grać - w innym wypadku gra zaczyna wykrywać płytę i odświeżanie zawiesza się na czarnym ekranie ;d dc16 też nie moge uruchomić, nie ważne jakie tricki zastosuję..
ozi_ns10/09/2023 00:07 spróbuj na nowo wgrać grę. Zaliczyłem plansze 3 razy każdorazowo zmieniając taktykę i żdnego błedu.
ozi_ns10/09/2023 00:05 Jedyne co wtedy ma miejsce to zmiana pory dnia. w tej misji skrypty są tylko na podstawie czasu wiec twoje działania nie mogą powodować błedu.
maranta05/09/2023 18:34 Lol... jak dropbox to zrobił XD