Autor |
Dark Colony 2 |
Planet
Użytkownik
TROOPER
Data rejestracji: 23.07.08 |
Dodane dnia 23-07-2008 10:42 |
|
|
Długo szukałem w internecie strony o tej grze w języku polskim dobrze, że ktoś się tym zają mimo że upłyneło już prawie 11 lat od wydania tej gry. Myślał ktoś może nad zrobieniem Dark Colony 2 a może ktoś słyszał o ewentualnych zamiarach którejś z firm zajmujących sie produkcją gier komputerowych by ją zrobić?
Ja chce Dark Colony 2 !!! |
|
Autor |
RE: Dark Colony 2 |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Miejscowość: Bydgoszcz
Data rejestracji: 17.07.08 |
Dodane dnia 23-07-2008 13:20 |
|
|
Nic nie szłyszałem i szkoda Druga część była by pewnie i tak gorsza od pierwszej bo tego klimatu nie da sie podrobić |
|
Autor |
zemus
Użytkownik
TROOPER
Miejscowość: krakow
Data rejestracji: 21.12.08 |
Dodane dnia 22-12-2008 15:47 |
|
|
Tu sie z toba zgodze. Ten klimat jest wspanialy - tworcy troche pracowali nad tym tytulem. Teraz troche wstyd sie przyznac, ze gra sie w gre wiekiem zblizonym do siebie... Według mnie w tej grze prawie nic nie brakuje. Wszystkie jednostki byly tak stworzeone by sie uzupelniac, np kazda ma inny zasieg by nie robic sobie tłoku wiec dobranie roznych jednostek dawalo dosc duzo, ale np 20mechow, 20 czołgow czy 20 sarge'ow to itak juz ogromna sila i trudna do pokonania i tu sie troche system walki zmienia, jak widzialem na Youtubie walki to wszyscy uzywali tylko mechow - taktyka wpasc pierwszemu wrogoiwi do bazy i zalewac go jednostkami.
A tak wogole to fajnie by bylo powiedzmy, ze komputer mialby jeszcze jeden poziom trudnosci. Powiedzmy moze jest to trudne ale powiedzmy, ze wystarczaloby ze komputer powiedzmy dostawalby o 20% surowki wydobywanej - taki niby troche cheat, ale mnie juz by sie podobalo, zeby wrog moze tworzyl wieksze armie nim atakuje, stosowal silnijesza obrone bazy - moze nawet kozystal z min - jedynej rzeczy w grze z ktorej komputer chyba nie umie kozystac - choc jak pewnie wielu zauwazylo prawie w kazdej grze jest ta chocby jedna jednostka, no ale w DC jest ich tylko 9+dowódzca... |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 22-12-2008 22:39 |
|
|
¦więta racja. AI nie umiem robić więc raczej nie będzie w JM. :/ |
|
Autor |
zemus
Użytkownik
TROOPER
Dodane dnia 23-12-2008 17:00 |
|
|
"nie będzie" tzn. , że wciąż pracujesz nad tym modem? |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 23-12-2008 18:03 |
|
|
Treaz trochę przestałem go robić ale może jak znowu poczuję sentyment do DC to porobie dalej |
|
Autor |
zemus
Użytkownik
TROOPER
Dodane dnia 25-12-2008 11:14 |
|
|
A co tak ogólnie jesteś w stanie wprowadzić? Narazie słyszałem o nowych jednostkach, może umiesz też nowe elementy tła, lub też budynków? - ciekawe może by było Exo Center II ? - jedyna różnica to taka, że dawało by samo z siebie więcej kasy tak jak np. jest teraz 3 to mogłolby by gto być 5,6 czy 10 - koszt upgrade 3000, wymagane bydynki wszystkie. |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 25-12-2008 13:46 |
|
|
Nie opanowalem gry az do tego stopnia. Z tego co widze to gra jest bardzo malo podatna na mody. Wystarczy zmienic jedna rzecz ktorej nie przewidzieli programisci i wszystko sie sypie. Boje sie ze nie da sie zrobic wielu rzeczy ale coz. |
|
Autor |
diwad
Użytkownik
COLONEL
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 18.09.08 |
Dodane dnia 21-01-2009 18:27 |
|
|
programistą nie jestem wiec ci duzo nie pomoge ale jesli znów bedziesz mial chęc do modowania ,słuze swoimi pomyslami co do zmiany gry |
|
Autor |
Krwawy5
Użytkownik
MAJOR
Miejscowość: Pulawy
Data rejestracji: 07.03.09 |
Dodane dnia 13-03-2009 23:23 |
|
|
Gdyby 2 częśc Dark Colony miała podobna grafike do 1 (moze troche lepszą ) i bylo by w niej wiecej jednostek albo nawet nowych ras to by bylo super.Ale z tego co slyszalem to producent dark colony zbankrutowal (chyba). |
|