Autor |
RE: Jakie jednostki w DC2 |
Atlantis
Użytkownik
CAPTAIN
Data rejestracji: 22.12.08 |
Dodane dnia 03-08-2009 14:13 |
|
|
Podobają mi się pomysły, w większości. Nie rozumiem dokładać trzeciej rasy, ponieważ:
Jako, że wg. fabuły cała Ziemia traktowana jest jako jeden organ do walki z Taar, wykonując to w 3 składach (póĽniej w 2). Nie ma podziału na roboty, ludzi, czy androidy i inne tego typu podobne rzeczy.
Secundo, Taar też jest jako jeden obiekt do walki. Nie ma podziałów ras, tylko na kilka klanów - w ramach tej samej rasy.
No i po trzecie jak zrobić trzecią rasę, która nie będzie się zbytnio kłócić z fabułą i nie będzie po prostu dziwaczna - jak np. to, że ta owa trzecia rasa nagle wylezie spod Marsa lol.
Przylot tej owej trzeciej rasy z kosmosu też jest dziwny, bowiem gdyby mogli przelecieć tyle lat świetlnych to by nie bawili się w atak na Marsa i kilka prymitywnych baz ludzkich tylko zaatakowali by Ziemię od razu.
Co do jednostek to moim zdaniem mina jest za słaba i za mało funkcjonalna. Nie wiem, czy ktokolwiek tego używa.
Łatwo ją zniszczyć.
Trzeba uzgodnić konkretnie co ile ras, jednostek, założenia itd, wygląd i sprawność menu, organizacja GUI, plików edytowalnych, AI itd. Żeby nie wyszło, że sobie gadamy a z tego i tak wyjdzie nic
Edytowane przez Atlantis dnia 03-08-2009 14:15 |
|
Autor |
koksu
Użytkownik
COLONEL
Miejscowość: Zab\G/rze
Data rejestracji: 08.06.09 |
Dodane dnia 03-08-2009 15:20 |
|
|
zmartwychwstanie marsjan mozna jeszcze jakos wytlumaczyc.. a tak wogole to czemu Marsjanie wygineli? sami sie pozabijali czy co? (np Marsjanki widzac upadek cywilizacji zahibernowali 100 swoich naukowcow i ktorys z artefaktow ich orzywil pomysl troche glupi, jednak gdybym chcial moglbym wymyslec cos lepszego ale po co?). Natomiast jesli chodzi o przylot na Marsa innych obcych cywilizacji, mozna wytlumaczyc w identyczny sposob w jaki znalezli sie tam ludzie - zapotrzebowanie na surowiec energetyczny. (mowa tu o P7) .. albo jakas inna cywilizacja nie chce aby ludzkość sie rozwijala, wiec automatycznie blokuja im dostep do P7, a sa zbyt słabi, zeby uderzyc w Ziemie, to postanawiaja zniszczyc Ziemian ekonomicznie, poniewaz jak wiadomo z fabuly gry na naszej planecie zaczyna barakowac surowcow energetycznych
ja osobiscie wolalbym rozbudowac istniejace juz jednostki ludzi i ufolkow rozmyslajcie sobie nad ludzmi, mi sie juz ten temat przejdal i wole rozwazac jednostki obcych, zeby nimi tez ktos gral, a nie bylo takiej sytuacji, ze ludzie przylatuja na Marsa i Amerykanie walcza z Chinczykami i z Rosja ;D gra sie zdecydowanie lepiej walczac z ufolami
Moim zdaniem gra bedzie lepsza jesli zarowno w armi ludzi jak i w armi obcych bedzie po 15-20 jednostek niz w 4 armiach po 7-10 ..
Edytowane przez koksu dnia 03-08-2009 15:22 |
|
Autor |
koksu
Użytkownik
COLONEL
Dodane dnia 03-08-2009 15:35 |
|
|
Grob napisal w swoim ostatnim poście : "Aha, i nie chce sie czepiac, wiec zamienie to na wyzwanie dla koksa: napisalem tak dlugi post i nie skorzystałem z psełdo-łaciny... Twoje zadanie - pobij mój rekord "
rzucił mi wyzwanie, odpowiedzialem na nie, wiec nie rozumiem dlaczego mialoby byc do Ciebie ? a to ze napisales posta przede mna jest akurat przypadkowe. |
|
Autor |
qrob
Użytkownik
CAPTAIN
Miejscowość: Orle
Data rejestracji: 15.02.09 |
Dodane dnia 04-08-2009 00:56 |
|
|
Nie byl bym soba, gdybym nie odpowiedzial A wiec drogi koksu:
1. Ten tekst z wozkiem i chlebem troche chybiony - spojrz sobie w mój profil a bedziesz wiedziec kto pierwszy z nas miał wózek za sobą.
2. qrob a nie Grob... o tym samym mówił Planet.
3. Nie myśl, że wyzwanie masz juz z głowy... Twój dłuższy post zawiera jeden typowy (dla Ciebie) zwrot
Co do DC2 i 3. rasy - można przyjąć, że na marsie pojawiają się prawdziwi twórcy artefaktów, którzy będą mieli jednostki podobne do nich... czyli jakies tam złotawe akcenty. I od razu jako element odróżniający tę rasę od pozostałych - mogli by budować artefakty... za odpowiednio wysoką opłatą ofc
Edytowane przez qrob dnia 04-08-2009 00:59 |
|
Autor |
koksu
Użytkownik
COLONEL
Dodane dnia 04-08-2009 01:01 |
|
|
dobra koniec tej glupiej i bezsensownej gadki .. ja sie nie obraze jak napiszesz Koksu zamiast koksu .. wracajmy do tematu jednostek dc2 ... ^^
Edytowane przez koksu dnia 04-08-2009 01:10 |
|
Autor |
diwad
Użytkownik
COLONEL
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 18.09.08 |
Dodane dnia 04-08-2009 18:30 |
|
|
nie srajcie wyżej niz nogi nogi macie ,że tak się wyraże ,nie tworzcie nowej rasy gdyz jej opracowanie/stworzenie może przerosnoc was i zaniedbacie pozostale elementy gry,lepiej skupcie sie na nowych jednostkach,dodaniu nowych opcji i odswiezeniu szaty graficznej |
|
Autor |
koksu
Użytkownik
COLONEL
Dodane dnia 04-08-2009 20:48 |
|
|
mi tam sie ta grafa strasznie podoba dodaje smaczku tej kochanej grze |
|
Autor |
diwad
Użytkownik
COLONEL
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 18.09.08 |
Dodane dnia 04-08-2009 23:46 |
|
|
nie jest zła ale bardziej czytelny i przejrzysty interfejs by się przydał
|
|
Autor |
koksu
Użytkownik
COLONEL
Dodane dnia 05-08-2009 00:10 |
|
|
a jesli chodzi o tworzenie nowych ras, to tez jestem przeciwny.. bo chyba lepiej zrobic 2 dokladne rasy niz 4 spierdolone i zrobione po łebkach ;D a porownanie " nie srajcie wyzej niz nogi macie" jest tutaj jak najbardziej trafne - gratuluje bystrosci umyslu
Edytowane przez koksu dnia 05-08-2009 00:11 |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Miejscowość: Bydgoszcz
Data rejestracji: 17.07.08 |
Dodane dnia 05-08-2009 02:25 |
|
|
Tak jak mówiłem na start robimy tylko ludzików. Potem jak będzie już coś cokolwiek to dodamy obcych. Będziemy już wiedzieć co i jak i lepiej to wyjdzie.
Teraz proszę was o pomoc. Bo nie wiem jaką rozdziele dać. Może wcale nie powiększać? Albo tylko trochę? Nie wiem na ile będzie wydajny mój silnik. Najlepiej jak będzie jedna rozdzielczość i kilka pokrewnych, które będą tylko rozciągane do odpowiedniej wielkości ekranu. Tak będzie mi najłatwiej :/. Chociaż na starcie... |
|