Autor |
RE: Pomoc!!! |
Rutkoni
Użytkownik
MAJOR
Data rejestracji: 26.06.09 |
Dodane dnia 20-04-2012 20:45 |
|
|
Jakieś pomysły dlaczego niektóre zrobione przeze mnie mapy wymagają płyty, chociaż większość nie wymaga? Nie chodzi o typ terenu. |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Miejscowość: Bydgoszcz
Data rejestracji: 17.07.08 |
Dodane dnia 21-04-2012 01:32 |
|
|
Możliwe, że jest błąd z jakimś obiektem, którego pliki powinny być w grze, i jak ich nie ma to szuka ich w drugiej kolejności na płycie...
MSN:maragames@wp.pl |
|
Autor |
ozi_ns
Użytkownik
SQUAD
COLONEL
Miejscowość: Nowy Sącz
Data rejestracji: 03.02.09 |
Dodane dnia 03-05-2012 10:36 |
|
|
na to pytanie odpowiem pytaniem w celu rozwiania moich wątpliwości czy te mapy po prostu wymagają płyty by działać i przy uruchamianiu z płytą w napędzie ten problem już nie występuje?
New campaign...
Progress: completed
Download:
LINK -Mission Pack v1.2
LINK -Edytor map v1.2
[img]http://images43.fotosik.pl/341/60cfa2d86fd8467a.jpg[/img] |
|
Autor |
Rutkoni
Użytkownik
MAJOR
Dodane dnia 03-05-2012 11:24 |
|
|
Szczerze to płytowego oryginała na Win 7 miałem problemy instalować. Korzystam z Twojego Mission Packa, zawierającego pełniaka i edytor. Po wybraniu mapy i naciśnięciu Ready w Single Player pokazuje się okienko ,,Insert Dark Colony CD". Jedyna opcja to wyłączenie menadżerem zadań. W większości map, które zrobiłem, mapa włącza się normalnie, a w niektórych takie coś. Domyślam się, że gdybym miał płytę to mapa włączyłaby się po włożeniu normalnie, ale chodzi właśnie o to, żeby móc grać przez sieć bez płyty |
|
Autor |
ozi_ns
Użytkownik
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 03-05-2012 11:44 |
|
|
otóż przypuszczam że płyta nie pomoże miewałem takie problemy, a płyta nie pomagała jednak już nawet nie pamiętam przyczyny. Najprawdopodobniej coś w stylu że jakaś jednostka jest postawiona w miejscu w którym być nie może. W trybie atrybut chodzi o niebieskie pola, na tych polach nie może być jednostek oraz zwróć uwagę na niebieskie pola na bazie gracza czy są prawidłowo (dotyczy to również jakichkolwiek jednostek naziemnych postawionych na wyspach lub wzgórzach/klifach do których nie ma dostępu drogą lądową). Sprawdzałeś te mapy funkcją test w edytorze map?
New campaign...
Download:
LINK -Mission Pack v1.2
LINK -Edytor map v1.2
|
Autor |
Rutkoni
Użytkownik
MAJOR
Dodane dnia 19-07-2012 23:47 |
|
|
Zazwyczaj sprawdzałem, nic nie pokazywało.
Mam pytanie dotyczące triggerów i tym podobnych. Jak je tworzyć? Wszystkie przyciski typu Trigger są szare (nieaktywne), jedyne, co może być z tym związane, to opcja ,,Super Gen", ale nie ma pojęcia co to takiego Wywaliłeś to wszystko z tej wersji edytora, ozi? |
|
Autor |
ozi_ns
Użytkownik
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 21-07-2012 13:49 |
|
|
triggery zablokowałem w mojej wersji ponieważ aby je stosować trzeba już pogrzebać w plikach mapy, napisać kilka linijek kodu. Super gen chyba tylko kilka razy użyłem przy tworzeniu kampanii, a o ile dobrze pamiętam to pomagało przy problemie kiedy mini mapa była nieaktualna (po wprowadzeniu zmian dalej wyświetlana była stara wersja mini mapy).
New campaign...
Download:
LINK -Mission Pack v1.2
LINK -Edytor map v1.2
|
Autor |
Rutkoni
Użytkownik
MAJOR
Dodane dnia 17-09-2012 21:47 |
|
|
Mam rozwiązanie problemu, gdzie po kliknięciu Ready gra pyta o płytę. Wymagane jest zapisywanie w folderze MPLAYER, w przypadku, gdy zapiszemy mapę gdzie indziej plik .pth się nie generuje. |
|
Autor |
Rutkoni
Użytkownik
MAJOR
Dodane dnia 22-10-2012 19:19 |
|
|
Podczas grania w praktycznie wszystkie mapy stworzone przeze mnie zamiast normalnych kolorów na minimapie widać przekłamane. Ozi, u Ciebie w kampanii wygląda to tak, jak powinno (patrzyłem na 1-szą misję ludzi), wiesz, co trzeba zrobić?
[img]http://imageshack.us/a/img17/9366/bladsmutne.png[/img] |
|
Autor |
Rutkoni
Użytkownik
MAJOR
Dodane dnia 12-08-2013 14:26 |
|
|
Temat idzie do góry Ktoś zna rozwiązanie problemu powyżej? |