Jak wiadomo w wersji gry z dodatkiem od oziego znajduje się edytor pozwalający tworzyć mapy używając nowych terenów.
Moje pytanie brzmi: jak to zrobiłeś, ozi?
Byłoby bardzo fajnie gdyby tak samo jak dżunglę z CW udało się dodać do zwykłego DC typ pustyni z dodatku. Takich map z tego co pamiętam nie da się otworzyć edytorem ale po zmienieniu ich formatu na zwykłą pustynię wszystko wyświetla się bezbłędnie, jest to pewnie kwestia tego że oba rodzaje terenu różnią się między sobą tylko kolorystyką.
Dobrze też by było nadać wszystkim nowy typom terenu jakieś normalne nazwy wyświetlane przy wyborze opcji gry zamiast takiego "special".
Dałbym radę zrobić to wszystko samemu gdybyś powiedział mi jak?
ze "special" to nie mam pewności ale możliwe że jest zawarte to w pliku exe tak jak i wiele rzeczy. Do tłumaczenia niektórych rzeczy używałem hex edytora jakiegoś bo te informacje znajdowały się w pliku exe, możliwe że podobnie ze "secial"
Odnośnie pustyni hym... jakiś powód tego ze jej nie stosowałem był lecz nie pamiętam jaki. Ogólnie za teren odpowiadają pliki palety w folderze scenario i musisz je dodać, a w samych plikach mapy w pliku *.scn na samym początku jest informacja o tym która paleta jest wykorzystywana
ozi_ns10/09/2023 00:07 spróbuj na nowo wgrać grę. Zaliczyłem plansze 3 razy każdorazowo zmieniając taktykę i żdnego błedu.
ozi_ns10/09/2023 00:05 Jedyne co wtedy ma miejsce to zmiana pory dnia. w tej misji skrypty są tylko na podstawie czasu wiec twoje działania nie mogą powodować błedu.
maranta05/09/2023 18:34 Lol... jak dropbox to zrobił XD