Autor |
RE: Drużyny |
ozi_ns
Użytkownik
SQUAD
COLONEL
Miejscowość: Nowy Sącz
Data rejestracji: 03.02.09 |
Dodane dnia 16-12-2010 22:01 |
|
|
Napiszcie jak chcecie by to wyglądać. Jeśli przedstawicie mi ogólny zarys to pomyślę czy da się to wycisnąć z silnika gry, lub coś zbliżonego do tego.
New campaign...
Progress: completed
Download:
LINK -Mission Pack v1.2
LINK -Edytor map v1.2
[img]http://images43.fotosik.pl/341/60cfa2d86fd8467a.jpg[/img] |
|
Autor |
diwad
Użytkownik
COLONEL
Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 18.09.08 |
Dodane dnia 17-12-2010 10:44 |
|
|
chodzi mu pewnie o to ,zeby standartowa mape ,podzielic na obszary ,które będe zajmowane wtedy gdy będą na tym obszarze nasze jednostki ,kwestia pozostaje jak podzielic mape i ustanowic obszary i jak bedzie wyglądac technicznie ich zajmowanie
ps dla mnie to zbędny pomysl
Veni, Vidi, Vici |
|
Autor |
ozi_ns
Użytkownik
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 17-12-2010 11:56 |
|
|
zajmowanie ich dało by się zrobić na zasadzie, że po dojściu do centrum obszaru przez pierwszą jednostkę pojawi się obiekt należący do właściciela tej jednostki. W celu odebrania takiego obszaru należało by zniszczyć ten obiekt i ponownie osoba, która tam będzie pierwsza przejmie kontrolę. posiadanie takiego obszaru mogło by dać np. szybszy przyrost surowca, zgromadzenie wszystkich sektorów zwycięstwo(prawdopodobnie bo nie próbowałem).
New campaign...
Download:
LINK -Mission Pack v1.2
LINK -Edytor map v1.2
|
Autor |
diwad
Użytkownik
COLONEL
Dodane dnia 17-12-2010 16:57 |
|
|
no to co proponujesz jest niezle ,podpisuje sie pod tym ;]
Veni, Vidi, Vici |
|
Autor |
ozi_ns
Użytkownik
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 17-12-2010 19:57 |
|
|
zerknę co dokładnie da się z tym zrobić w święta bo w ten weekend muszę dokończyć kampanie i wrzucić na neta
New campaign...
Download:
LINK -Mission Pack v1.2
LINK -Edytor map v1.2
|
Autor |
Mcin
Użytkownik
MAJOR
Data rejestracji: 23.01.10 |
Dodane dnia 17-12-2010 20:22 |
|
|
Z tego, co rozumiem, to Norfarelowi chodzi o zwykłą mapę w JPG'u podzieloną jak np. w statkach, na zasadzie "pole E-7, walczymy na tej i tej mapie". Bawienie się w pliki gry nie ma sensu, dużo roboty, mało chętnych do grania.
|
|
Autor |
Rutkoni
Użytkownik
MAJOR
Data rejestracji: 26.06.09 |
Dodane dnia 19-12-2010 16:00 |
|
|
W sumie na razie mały sens robić taką mapkę. Jak będzie co najmniej 3 członków w każdej drużynie to można by zacząć myśleć, ale po co się męczyć, skoro na razie zainteresowanie jest dość małe?
Aktualne członki ():
Pan Luma - 0
Stratus - 1
Aerogen - 2
Taar - 0 (ktoś może dołączy)
Można by utworzyć temat o drużynach na anglojezycznej części forum, bo wieje tam pustką Trochę osób pewnie by sie zainteresowało |
|
Autor |
diwad
Użytkownik
COLONEL
Dodane dnia 20-12-2010 16:49 |
|
|
STRATUS1 ///haslo 1 nowy pokoj hamachi wbijac !! i grać ofkors
Veni, Vidi, Vici |
|
Autor |
Rutkoni
Użytkownik
MAJOR
Data rejestracji: 26.06.09 |
Dodane dnia 23-12-2010 19:51 |
|
|
@diwad wydaje mi się, że nie ma sensu tworzyć jednego pokoju dla jednego teama, bo chyba nie będzie można się połączyć. Wszyscy członkowie wszystkich drużyn muszą być w jednej sieci. Jeśli się myle proszę o wyprowadzenie z błedu. Jeśli mam racje to trzeba utworzyc siec ,,DC-Druzyny" czy coś |
|
Autor |
Norfarell
Administrator
SQUAD
MAJOR
Data rejestracji: 03.04.10 |
Dodane dnia 23-12-2010 23:32 |
|
|
Ze WSZYSTKICH wypowiedzi na temat mojego pomysłu zrozumiałem, jedynie tę Mcina. I w dodatku, on jako jedyny zrozumiał moją sugestię.
Mapka taktyczna powinna mieć tyle obszarów ile jest map w DC. Jeżeli któraś z drużyn chciałaby zająć terytorium, musiałaby napisać o tym, w specjalnie do tego założonym wątku z min. 24h wyprzedzeniem. Wtedy członkowie obu drużyn mogliby zarezerwować miejsca w walce. Członkowie mogliby walczyć jako człowiek, lub pozwolić, by komputer pokierował ich jednostkami (wtedy trzeba by zgłosić swoją obecność przed samą grą np. przez poinformowanie sędziego obserwującego mecz. Inaczej traktowano by to jako nie pojawienie się na polu bitwy).
Można by jeszcze zrobić tabelę punktów poszczególnych graczy i pokusić się, o wymyślenie jakichś bonusów płynących z posiadania danych terytoriów.
Walcz gdy nie widać celu...
Walcz gdy przyjaciół niewielu...
Walcz kiedy świat się wali...
Walcz gdy wrogowie wytrwali...
Walcz gdy nie masz już siły...
Walcz kiedy los ci niemiły...
Walcz kiedy utną ci dłonie...
Walcz gdy przebiją twe skronie...
Walcz kiedy krew się leje...
Walcz gdy krok twój się chwieje...
Walcz bez życia obawy ...
Walcz dla ojczyzny chwały... |