Moja propozycja polega na utworzeniu drużyn w rozgrywkach multiplayer, z hierarchią, odznaczeniami i dyplomacją Przypuszczam, że bardzo uatrakcyjniłoby to grę, gdyby odczuwało się przynależnosc. Mogłyby powstac np. takie formacje, według gry:
Pan Luma
Stratus
Aerogen
Taar
Greyami gra mniej osób, więc jeden team by wystarczył.
Hierarchia polegałaby na tym, że:
Colonel/Reglia - rangę tę otrzymywałby chętny weteran DC. Byłby on tylko jeden na drużynę i miałby prawo awansowac niżej postawionych dowódców i przyznawac im medale.
Major/Sitruc - tę rangę otrzymywaliby od razu znani i aktywni gracze
Captain/Idrac
Lieutenant/Ximal - wszyscy nowicjusze otrzymywaliby tę rangę, z możliwoscią awansu za zwycięstwa
Medale przyznawac można byłoby wedle tych kryteriów:
Mars Theater Medal/Xexpaar - za jedną bitwę
Battle Star/Teltraax - za wygrane 15 bitw
Command Star/Altaarkan - za wygrane 30 bitw
Star of Valor/Xenare - za wygrane 50 bitw
Order of Humanity/Kaoxtaar - za zasługę technologiczną (np. odkrycia w plikach gry, cos w ten deseń )
Celestial Crescent/Maalgosp - najwyższe odznaczenie, za jakies niesłychane osiągnięcie
Dyplomacja polegałaby na pokoju lub wojnie z daną drużyną, przy pokoju nie można byłoby walczyc z kims, lecz przeciwko komus razem (np. Pan Luma ma pokój z Aerogenem, i walą razem Taarów). Dowódca o danej randze mógłby walczyc tylko z tym o takiej samej randze, bo można ustawic jedną na mapę
Utworzyłoby się wtedy dział forum ,,Drużyny" kategorie takie jak nazwy teamów i jeden temat na użytkownika, a w temacie jego ranga i medale.
Miałoby sens przy jakiejś bardzo popularnej grze, ale w przypadku, gdy masz mniej niż 10 graczy, z których większość zrezygnuje po rozegraniu 2-3 meczów, to trochę mija się z celem.
Wiele jest takich teamów, które zaczynając od 3 graczy, liczą obecnie dziesiątki, czasem nawet setki. Wiem, że DC to gra popularna mniej od np. Counter Strike'a, ale z czasem przybyłoby trochę graczy. To jest oczywiście tylko pomysł, mam mały wpływ na decyzje adminów, ale po prostu staram się rozwijać trochę multiplayer w DC
Mcin ma racje ,ale mozna sprobówac ,odrazu biore Aerogen i jako weteran ,zostaje samozwanczym Dowodca ,jak ktos ma jakies ale to niech spojrzy na date mojej rejestrancji na strone to raz a 2 z chęcia zagram z ewentualnym pretendentem co do mojego stanowiska :]
Oczywiscie 2 frakcje ludzi, jak mniemam. Ludzie, zapisywać się. Na ten przykład clienta multiplayer do GTA: SA też zrobili fani i grają teraz dziesiatki tysięcy graczy. Może i trochę inna gra, ale to szczegół
moze chodzi o wieksze zaangażowanie ,osobisty że tak okresle stosunek ,wiadomo ludzie bardzo przywiązują sie do symboli ,moze też dodatkowa motywacja do grania , granie ,,o cos''
ja jestem za ,aczkolwiek gra tylko chyba z pare osob w Dc ,wiec pomysl raczej nie do zrealizowania ,gdzie komando ,balti,armando ,mara,olo,frost i reszta? gdzie ta ,,stara gwardia"?
Wiadomo, że nie chodzi mi o grę jedynie w drużynach, ale o to, by czasem poczuć to braterstwo itp. tak, jak wyżej pisze diwad. teraz szkoła, studia, praca i niedługo święta, więc pewnie dlatego mało logowań wśród wyjadaczy. Z 2 strony, kiedy patrzę na ostatnio zarejestrowanych, ciągle widzę nowy nick, przecie ludzie z innych krajów też mogą dołączać
ozi_ns10/09/2023 00:07 spróbuj na nowo wgrać grę. Zaliczyłem plansze 3 razy każdorazowo zmieniając taktykę i żdnego błedu.
ozi_ns10/09/2023 00:05 Jedyne co wtedy ma miejsce to zmiana pory dnia. w tej misji skrypty są tylko na podstawie czasu wiec twoje działania nie mogą powodować błedu.
maranta05/09/2023 18:34 Lol... jak dropbox to zrobił XD