Autor |
Gra w sieci |
Planet
Użytkownik
TROOPER
Data rejestracji: 23.07.08 |
Dodane dnia 23-07-2008 10:34 |
|
|
Może by ktoś opisał jak się połaczyć do sieci w Dark Colony?
Ja chce Dark Colony 2 !!! |
|
Autor |
RE: Gra w sieci |
Lord Viadro
Użytkownik
TROOPER
Miejscowość: Duszniki
Data rejestracji: 20.07.08 |
Dodane dnia 23-07-2008 12:23 |
|
|
W sieci gramy w następujący sposób:
Wgrywamy DC
¦ciągamy hamachi (wersja byle jaka bo ma autoupdate, którego używamy po ściągnięciu).
Dołączamy się do jednej z istniejących sieci (w naszym wypadki nazwa sieci to Dark-Colony, a hasło to dc).
Włączamy DC i klikamy multiplayer, jeżeli chcesz być hostem klikasz "Act as serwer", jeżeli dołączasz się do istniejącego po klikasz connect to serwer. Wyświetla Ci się pole w którym należy wpisać wcześniej spisane na kartkę ip hosta z hamachi (można również minimalizować grę ale póĽniej należy w menadżerze zadań przesunąć na wierzch Direct Draw Driver).
Po dołączeniu do gry wpisujemy swój nick, wybieramy frakcję (wybór jest naprawdę ciężki! ) ustawiamy team przesuwając flagi, gdy host wybierze mapę dusimy ready i czekamy aż pozostali gracze również wduszą.
Po wystartowaniu budujemy pojazd wydobywczy petry-7, rozsyłamy dowódce i troopera (graya) w celu przeszukania okolicy. Zajmujemy znalezione petry-7 i eliminujemy napotkanych wrogów, rozbudowujemy bazę i bronimy jej przed naszymi nieprzyjacielami mającymi podłe i chytre plany zniszczenia jej. W momencie zlokalizowania wrogiej bazy porzucamy obronę i jak szaleni staramy się ją zniszczyć wszystkimi dostępnymi środkami (wartko np, wysłać swojego troopersa pod armię innego wroga niż baza i zmusić go do pogoni za uciekającym w bylejaką stronę naszego odważnego wojaka (najlepiej w kierunku obleganej przez nas bazy w celu uzyskania pomocy goniących). Postępujemy tak z każdą bazą przeciwnika do momentu kiedy nie pozostanie żadna. Kiedy mimo to nie wygraliśmy, a nie widzimy jednostek wroga budujemy ostatni budynek i rozsyłamy po mapie wesoło i szybko biegających sergantów i ich grejowy odpowiednik. Eliminujemy wrogie siły powietrzne do momentu aż pokaże się nam upragniony napis Victory. Biegniemy wtedy do maranta pochwalić się jacy to my jesteśmy fajni i że udało nam się pokonać AI na słabym poziomie
najczęściej dostępny na xf: lordviadro16 |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Miejscowość: Bydgoszcz
Data rejestracji: 17.07.08 |
Dodane dnia 23-07-2008 13:21 |
|
|
lol |
|
Autor |
besmusk
Użytkownik
TROOPER
Data rejestracji: 20.09.08 |
Dodane dnia 20-09-2008 16:49 |
|
|
Witam. Z kolegą próbujemy zagrać w DC przez hamachi, co jednak nam nie wychodzi Mamy hamachi 1.0.3.0 (aktualnie najnowsze), zakładam sieć, on się podłącza i widzimy siebie nawzajem. Nastepnie próbujemy się podłączyć w DC, jednak nigdy się nie podlączamy, pojawia się komunikat "unable connection" (mniej wiecej ;p). Serwer zakłada albo on, albo ja, jednak zaden z nas nie moze sie podlączyć. Nie mamy żadnego moda, staramy się podłączyć przez grę, oraz zakładamy serwer przez grę. Sieć powinna wystarczyć na grę bez lagów (w inną, nowszą grę zakładałem już sieć i bez lagów szło grać).
Nie jestem pewien właśnie czy to może być problemem. Podczas wpisywania IP kolegi, wpisuję oczywiście jego IP z hamachi. Nie wiem tylko czy należy wpisać IP z portem, a może gdzieś indziej popełniam błąd?
Prosze o pomoc, dzięki.
jam jest besmusk, jam chcieć zagrać w grę z Wy. Rozumieju? |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 22-09-2008 23:16 |
|
|
Hmm ja nie mam problemów z grą w sieci. Hamachi mnie łączy...
1. Może zapory?? Np. zapora systemowa windy<-bardzo wredna Najlepiej na czas gry ją wyłączyć.
2. Czy sie pingujecie w Hamachi? Może pingi są za wysokie?
3. Wyłączcie wszystkie połączenia sieciowe pozostawiając tylko internetowe i hamachi. |
|
Autor |
marek_buum
Użytkownik
TROOPER
Miejscowość: Gdańsk
Data rejestracji: 21.10.08 |
Dodane dnia 21-10-2008 11:48 |
|
|
a ja mam taki problem chcem połączyć z siecią wlchodze multi player llwpisuje wasze ip i nic mi nie wyskakuje przechodzi mi do menu oco chodzi??
Kto zagra zemną w DC przez Hamahi?? pisać na gg 5649608 tylko jak jestem dostępny |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 23-10-2008 00:03 |
|
|
Popierwsze musimy byc dostepni na Hamachi a po drugie musimy miec utworzony i oczekujacy na graczy server. Nie zawsze te warunki sa spelnione. Musisz albo sie z kims umowic albo miec szczescie i wbic sie bez zapowiedzi |
|
Autor |
marek_buum
Użytkownik
TROOPER
Dodane dnia 26-10-2008 11:27 |
|
|
ty masz?? może byśmy zagrali ja jestem co dzenie na hamahi wiec ja bym czekał napisz kiedy i okturej
Kto zagra zemną w DC przez Hamahi?? pisać na gg 5649608 tylko jak jestem dostępny |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 27-10-2008 16:02 |
|
|
Ostatnio nie mam za wiele czasu ale moze jak bedzie kilka dni wolnego... |
|
Autor |
marek_buum
Użytkownik
TROOPER
Dodane dnia 05-11-2008 18:42 |
|
|
to weś domnie napisz czekam na kontakt gg 5649608 e-mail marek_buum@wp.pl prosze o kontak i pomoc jak cos napisz
|