Co się stało? Za mało czasu? Mogę pomóc, jeśli chodzi o same tłumaczenia.
Walcz gdy nie widać celu...
Walcz gdy przyjaciół niewielu...
Walcz kiedy świat się wali...
Walcz gdy wrogowie wytrwali...
Walcz gdy nie masz już siły...
Walcz kiedy los ci niemiły...
Walcz kiedy utną ci dłonie...
Walcz gdy przebiją twe skronie...
Walcz kiedy krew się leje...
Walcz gdy krok twój się chwieje...
Walcz bez życia obawy ...
Walcz dla ojczyzny chwały...
trochę czasu za nami więc zapytam czy będziesz kontynuować to spolszczenie bo ostatnio przeglądałem zawartość spolszczenia i przyznam że teraz kampania ludzi jest prze zemnie widziana w innym świetle a bardzo chciał bym zobaczyć jeszcze obcych
powiem także że mogę pomóc w wprowadzeniu polskich znaków bo jak pamiętam to chciałeś taką próbę podjąć wiem co nieco na temat plików spr oraz ogólnie na temat gry więc chętnie pomogę
Ja także, jeśli dowiem się, co (i przy okazji jak)powinienem zrobić.
Walcz gdy nie widać celu...
Walcz gdy przyjaciół niewielu...
Walcz kiedy świat się wali...
Walcz gdy wrogowie wytrwali...
Walcz gdy nie masz już siły...
Walcz kiedy los ci niemiły...
Walcz kiedy utną ci dłonie...
Walcz gdy przebiją twe skronie...
Walcz kiedy krew się leje...
Walcz gdy krok twój się chwieje...
Walcz bez życia obawy ...
Walcz dla ojczyzny chwały...
Kurcze chyba umknely mi te posty w maju, teraz ozi-ns wyjezdza i z czcionkami narazie znow trzeba bedzie poczekac... Ale rzeczywiscie czas mam, wiec wznawiam prace, przejze dzis co tam jeszcze zostalo
no więc jak qrob będziesz kontynuował prace nad spolszczeniem?? jeśli tak to mam już wersję z polskimi literami (¦,¬ można normalnie wstawiać) są pod znakami specjalnymi ale to nie jest jakiś duży problem
A może ktoś inny zajmie się tłumaczeniem treści a ja zajmę się resztą (angielski to nie jest moja mocna strona)
przygotowałem również skrypty do programu "AutoHotkey" dzięki temu można dodać polskie znaki przy pomocy kombinacji:
LAlt + LCtrl + e,o,a,s,l,z,x,c,n = ę,ó,ą,ś,ł,ż,Ľ,ć,ń
LAlt + LCtrl + Shift + e,o,a,s,l,z,x,c,n = Ę,Ó,ˇ,¦,Ł,Ż,¬,Ć,Ń
Hej Ozi! Opowiedz mi proszę co się działo ze spolszczeniem do tego czasu. Nie za bardzo rozumiem co zmieniłeś, że można używać polskich liter - jak w notatniku wpiszę "ł" to tak się właśnie wyświetli? czy trzeba wpisać krzaczora, żeby było "ł" w DC... i ten AutoHotKey to program do czego? Wpisywania polskich liter w notatnik czy w trakcie gry, żeby np nazwac swojego dowodce "Włodek"
Edytowane przez qrob dnia 03-07-2011 17:46
Robiłem edycje czcionki zawartej w plikach gry, postanowiłem zamienić nieużywane i raczej niedostępne ze standardowej klawiatury znaki na polskie litery. Program AutoHotkey służy do tworzenia tzw. bind komend, czyli na np. jak ja to zrobiłem
LAlt + LCtrl + e,o,a,s,l,z,x,c,n = ę,ó,ą,ś,ł,ż,Ľ,ć,ń
LAlt + LCtrl + Shift + e,o,a,s,l,z,x,c,n = Ę,Ó,ˇ,¦,Ł,Ż,¬,Ć,Ń
oczywiście w notatniku takie znaki wyświetlane są jako krzaczki i kropeczki, ale gra wyświetla polskie znaki
Czyli tak jak myslalem wczesniej to zrobic, ale nie wiedzialem jak i nie bylo wtedy konwertera bmp->spr. Fajowy myk z tym autohotkey'em. I wracajac do tlumaczenia - skonczyles je? czy czeka na mnie? btw. widze ze kampania skonczona, bede musial przysiasc bo juz w pierwszej dla ludzi dostalem po tylku
ozi_ns10/09/2023 00:07 spróbuj na nowo wgrać grę. Zaliczyłem plansze 3 razy każdorazowo zmieniając taktykę i żdnego błedu.
ozi_ns10/09/2023 00:05 Jedyne co wtedy ma miejsce to zmiana pory dnia. w tej misji skrypty są tylko na podstawie czasu wiec twoje działania nie mogą powodować błedu.
maranta05/09/2023 18:34 Lol... jak dropbox to zrobił XD