Autor |
RE: Ogólne założenia |
zemus
Użytkownik
TROOPER
Miejscowość: krakow
Data rejestracji: 21.12.08 |
Dodane dnia 25-12-2008 11:03 |
|
|
A tak jeszcze po za tym fajnie by było gdyby się w każdej chwili dało wyłączyć Moda i takie jeszcze jedno pytanko: czy grając z komputerem będzie on kozystał z "nowinek" technologicznych? |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Miejscowość: Bydgoszcz
Data rejestracji: 17.07.08 |
Dodane dnia 25-12-2008 13:50 |
|
|
AI jeszcze nie zmienialem i nie uzywa ono nowych rzeczy ale jednostki jakie buduje normalnie sa zmienione zgodnie z modem. |
|
Autor |
komando DC
Użytkownik
CAPTAIN
Miejscowość: Ostrów Wlkp
Data rejestracji: 15.01.09 |
Dodane dnia 10-02-2009 20:09 |
|
|
Mod fajny. Czekamy z niecierpliwością na kolejną wersję. |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 11-02-2009 02:11 |
|
|
Dzięki, powiem tyle, że wersja 0.4 jest o wiele ciekawsza niż stara 0.3. To niebo i ziemia po prostu Ale z balansem ciężko dlatego tak długo trzeba dopracowywać. |
|
Autor |
eight
Użytkownik
LIEUTENANT
Miejscowość: Lublin
Data rejestracji: 13.03.09 |
Dodane dnia 13-03-2009 22:41 |
|
|
Spoko, podoba mi się ten modzik
A mam taki pomysł żeby zrobić taki kolor 'default'?
Tzn, bo na filmikach greyowie są cali szarzy. Znaczy ten Taar (roswell mamy czarny, tak jak ma być), ale te żółte koszuleczki to takie troche przypałowe są Można by zrobić ich żeby byli szarzy, albo coś? scy-demony i wszystko inne tak jak na filmikach. A i ludzie też mogliby mieć ciemno-srebrne te zbroje swoje
W sumie to nawet prośba z mojej strony. Fajnie by chyba coś takiego wyglądało |
|
Autor |
Krwawy5
Użytkownik
MAJOR
Miejscowość: Pulawy
Data rejestracji: 07.03.09 |
Dodane dnia 13-03-2009 22:52 |
|
|
Eight mi sie udalo (prawdopodobnie XD) otworzyc pliki *.spr tnz. Mozna edytowac kolory xD wiec jestesmy jeden krok do przodu :].Ps wystarczy zmienic format pliku *.spr na *.pal a potem ten plik *.pal odpalic programem ktory odczyuje ten format niestety gdzies mi sie zawieruszyl ten program przez balagan na kompie poszukam jeszcze ;] |
|
Autor |
eight
Użytkownik
LIEUTENANT
Dodane dnia 13-03-2009 23:01 |
|
|
Nie wiem, czy to rozwiązuje to co miałem na myśli, a myślałem raczej żeby pobawić się trochę w grafice. Sam się na tym nie znam, ale widzę, że są tu ludzie, którzy w tym siedzą i liczę na nich
"What goes around, comes around. It's a... small world." |
|
Autor |
Krwawy5
Użytkownik
MAJOR
Miejscowość: Pulawy
Data rejestracji: 07.03.09 |
Dodane dnia 13-03-2009 23:26 |
|
|
Maranta mógł bys gdybys mial wolna chwile napisac Toturial "Jak Dodawac Nowe Jednostki" do DC? |
|
Autor |
maranta
Super Administrator
SQUAD
COLONEL
Dodane dnia 14-03-2009 18:25 |
|
|
Aby dobrać się do DC siedziałem całe wakacje No może nie całe ale na serio metodą prób i błędów doszedłem co gdzie i jak. Dzięki temu że sam programuję głównie gry to około wiedziałem gdzie czego szukać i poszło mi to nawet sprawnie. Na razie szukam sposobu na otwieranie grafiki ale nic nie mogę wymyśleć. W sumie jak pomyślę sobie że mam tak be z niczego oddać moją pracę to trochę jestem niezadowolony, ale chętnie podzielę się moją wiedzą z osobą, która wie coś na temat grafiki. Taka wymiana wiedzy |
|
Autor |
eight
Użytkownik
LIEUTENANT
Dodane dnia 14-03-2009 19:25 |
|
|
Bez niczego? A samozadowolenie? Wdzięczność szczęśliwego customera? Komercja się szerzy ;F
"What goes around, comes around. It's a... small world." |
|