Autor |
Chuju-buju nie pograłem :/ |
koksu
Użytkownik
COLONEL
Miejscowość: Zab\G/rze
Data rejestracji: 08.06.09 |
Dodane dnia 01-08-2009 17:23 |
|
|
mam pewnie spory problem .. cieszylem banana ze wkoncu mam jakies nowe misje, instaluje sobie, elegancko właczylem, przeszedlem pierwsza misje ludzi .. wszystkło ładnie pieknie, sielankowo, poki nie wylaczylem giery ... przychodze sobie do domku, wlaczam kompa, uruchamiam dc, wyskakuje mi takie cos dziwne (nie wiem jak to nazwac) ale to zawsze wyskauje jak wlaczamy gre i pisze loadning ... i tak zostaje... wiec z grania nici .. ^^ co poradzic?
oczywiscie mowa o DC;CW !
Edytowane przez koksu dnia 01-08-2009 17:23 |
|
Autor |
RE: Chuju-buju nie pograłem :/ |
and20
Użytkownik
TROOPER
Data rejestracji: 17.07.09 |
Dodane dnia 01-08-2009 19:04 |
|
|
Hmmm, ale tak zostaje i już nic nie da się zrobić w sensie tylko restart kompa czy może można powrócić do windowsa przy tym zawieszeniu się. Bo ja miałem podobny problem z DC, po prostu podczas uruchamiania gry na chwilę pojawiał się loading i koniec była zwiecha nic iwęcej nie mogłem zrobić. Maratan wtedy mi napisał, żebym sobie ściągnął DC / - CD Rom fix i pomogło odrazu, jest też coś takiego do DC-CW, a konkretnie DC:CW / - CD Rom fix -->http://www.darkcolony.pl/downloads.php?cat_id=1&download_id=5
Edytowane przez and20 dnia 01-08-2009 19:05 |
|
Autor |
koksu
Użytkownik
COLONEL
Dodane dnia 01-08-2009 19:50 |
|
|
nie no, zacinka kompletna, ale przez menadzer zadan moge przerwac gre i wrocic do windowsa oblookam to pozniej, bo narazie namieszalem w plikach gry i nie moge wlaczyc zadnej rozgrywki z udzialem ludzi |
|
Autor |
koksu
Użytkownik
COLONEL
Dodane dnia 01-08-2009 21:34 |
|
|
zle napisalem, blad polega na tym, ze wlaczam gre, wyskakuje mi menu, kursor sie zacina i nie moge nic zrobic. dopiero jak nacisne jakis przycisk to gra mi sie wylacza calkowicie.. |
|
Autor |
and20
Użytkownik
TROOPER
Dodane dnia 01-08-2009 22:12 |
|
|
Hmmmm no generalnie nie mam pomysłu, czasem w starych grach pomaga zmiana w uruchamianiu trybu zgodności. Czyli weĽ prawym przyciskiem myszy na engexp.exe i z menu wybierz "Właściwości", a następnie kliknij zakładkę "Zgodność" i wybierz tam Windows98/WindowsME. |
|
Autor |
dreamerman
Administrator
LIEUTENANT
Data rejestracji: 25.05.09 |
Dodane dnia 01-08-2009 22:28 |
|
|
Może przypadkiem zmieniłeś coś w plikach gry i z tego powodu się zawiesza.
Dla pewności możesz przeinstalować, albo sprawdzić jak DC zachowa się w oknie: http://www.darkcolony.pl/forum/viewthread.php?forum_id=5&thread_id=43
Teoretyczie nie powinno byc problemów, ze zgodnością systemową bo DC pod tym względem jest dobrze napisane jak na moje oko :-)
Edytowane przez dreamerman dnia 01-08-2009 22:29 |
|
Autor |
koksu
Użytkownik
COLONEL
Dodane dnia 01-08-2009 22:34 |
|
|
odpalilem przez ten programik, to mi wyskoczylo takiego cos :
Assertion Failed!
ip->objects[i].type != unkown_obj, fle widget.c , line 152
ocb? |
|
Autor |
and20
Użytkownik
TROOPER
Dodane dnia 02-08-2009 00:07 |
|
|
Chyba musisz przeinstalować, zrobiłem sobie mały test i wyciąłem pliki z gry to mi wyskakiwał podobny błąd Assertion Failed! assert failure, file safefunc.c line 290 (0) no może nie identyczny, ale coś w tym stylu, zobacz jeszcze w pliku error.log czasem napisane jest tam coś więcej.
Swoją drogą śmieszna rzecz wyszła. Założyłem sobie folder na pulpicie, wrzuciłem do niego tylko dc.exe i DC / - CD Rom fix w DC / - CD Rom fix ustawiłem wirtualny napęd z grą, a następnie kliknąłem dc.exe i gra odpaliła, myślałem że co jak co, że jakieś pliki na dysku muszą być a wychodzi na to, że wystarczy tylko obraz płyty, ale z DC-CW już to mi się nie udało. |
|
Autor |
Atlantis
Użytkownik
CAPTAIN
Data rejestracji: 22.12.08 |
Dodane dnia 02-08-2009 15:14 |
|
|
Proszę pamiętać, iż DC jest czuły na modyfikacje. Szczególnie te, które sprawiają, że wariuje.
Ja trzymam 2 kopie DC, jedną czystą, drugą do grania. Gdy coś się zepsuje to kopiuję i wklejam. |
|
Autor |
koksu
Użytkownik
COLONEL
Dodane dnia 02-08-2009 21:41 |
|
|
ale ja modyfikowalem dc przed zainstalowaniem DC:CW !
|
|